Mindig is szerettem volna

Én iskolaigazgatóként mindig is szerettem volna az iskola diákjai számára valami olyan kézzel fogható, mégsem túl kényelmetlen, egyedi, mégis összetartó, vagyis a diákok számára egyforma, az összetartozást erősítő ajándékot adni, ami csak az iskolára jellemző, minden nap tudják használni, de nem vonódik bele a kötelező jelleg, tehát nem iskolai egyenruha, köpeny vagy bármi más, aminek lenne egy kicsit negatív és kötelező vonulata is.

Ki is találtam nemrég, hogy a minden évben megrendezésre kerülő, iskolai ki mit tud keretében, ahol szinte minden diákunk szerepel, hiszen annyira felkapott ez a nap, hogy sokszor nem iskolai intőt és igazgatóit osztunk ki a legrosszabb gyerekek számára, hanem erről a napról tiltjuk el őket, ami után aztán egész évben könyörögnek, hogy év végén mégiscsak had vegyenek részt, szeretnék egy egyedi, mondjuk a gépi hímzés segítségével megvalósított, gyönyörű, logózott, egyedi pólót, ami persze a gyerekek számára egyforma.

Azt gondolom, hogy két legyet is tudok majd ütni ezzel egy csapásra, hiszen ez tovább erősíti az összetartozás érzését, biztos, hogy mindenkinek nagyon fog tetszeni a póló, és hacsak tehetik, hordani fogják, és az egyébként is nagyon népszerű és szeretett ki mit tud nap is kap egy plusz koronát általa. Valamilyen szinten megvalósul benne kicsit az egyenruha feeling is, hiszen, ha mindenki egyszerre, vagy egy napon felveszi, mondjuk a következő évi ki mit tudon, akkor egységes és szép képet is mutat majd a diákjainkról. Nem beszélve annak emlék értékéről, mert ugye ha majd több év után előveszik is biztosan emlékezni fognak ezekre az iskolai évekre, csakúgy, mint a ki mit tud napjára és annak eseményeire egyaránt. Már alig várom, hogy megkapják ezeket a gyönyörű fehér hímzett pólókat. Biztosan el fog akadni a szavuk is a láttán, ugyanis szinte senki sem tud róla, hogy lesz ilyen, valódi meglepetés lesz mindenki számára.

Szólj hozzá!