A főnököm új igénye

Az ember, ha személyi asszisztensként dolgozik, amikor elmegy egy állásinterjúra már azonnal szembesül vele, hogy vannak bizony elvárt kötelező feladatok, amiket mindenképpen meg kell csinálni, például a napi rend összetételének meghatározása, vendégek fogadása, emailek kezelése, papírok rendszerezése és még sorolhatnám a végeláthatatlan sort, a második hónapban azonban már arra is rájön, hogy vannak olyan kimondatlan feladatok is, amiket senki sem fog ellenőrizni, hogy megcsináltuk-e, de mindenképpen a feladatunkká fog válni.

Én már közel tíz éve dolgozom ugyanannak az embernek a személyi asszisztenseként, és azt tudom mondani, hogy egy idő után már annyira összenő ez a két ember, hogy minden rezdülésüket ismerik szinte. Persze a férfiaknak mindig is jól jön egy kis segítség a női energiákból, és ez nincs máshogy egy vezérigazgató esetében sem, de nagyon sokszor ezek a feladatok már nem csak a munkát érintik, hanem magukba foglalják a magánélet válságainak kezelését, problémáinak feloldását, feladatainak megoldását is.

A legutóbb például a nagypapájának közelgő kerek szülinapjára szeretett volna a nagy család valami igazán hasznos és szép, nagy ajándékot adni, és az én feladatom lett, hogy nézzek utána, milyen traktor, mit tud, milyen áron van és hol kapható meg a legjobb áron vagy szerintem a legjobb formában, paraméterekkel. Persze én eleve furcsán tekintettem erre a kérdésre, hiszen semmilyen szinten sem értek a traktorokhoz, de minden tudásom összeszedve igyekeztem felkutatni a legjobb lehetőségeket, és azt gondolom, hogy ha a konkrét típust nem is találtam meg, a helyet, ahonnan a legjobb a beszerzés biztosan, hiszen az odisys munkatársai voltak a legjobban informált, lelkiismeretes és pontos felvilágosítást adó csapat, és ráadásul még nagyon kedvesek is voltak, ami kifejezetten jól esett személy szerint nekem is. Ezek alapján a hely már biztosan megvan, és azt gondolom, hogy lassan a pontos típus is kiválasztásra kerül, a nagypapa pedig rettenetesen fog örülni.

Szólj hozzá!