Landing page készítés – ahol az árbevételed születik

A landing page egy olyan rész a weboldalon, melynek kizárólag egy célja van, amit a vásárló számára világosan ki is jelöl. Ez a cél a meghatározásától függően lehet értékesítési és feliratkoztatási, adatkérés is. Lényegében azonban mivel egy optimalizált és speciálisan kialakított aloldalról beszélünk a landing page készítés bizony a profik feladata, akik a megfelelő tapasztalattal rendelkeznek.

Landing page készítés – ahol az árbevételed születik

Ezek az oldalak megfelelő kialakításnak köszönhetően az árbevételre is jelentős hatással vannak, mivel könnyebben optimalizálhatóak, és jobban fókuszálhatóak a vásárló számára kijelölt cselekvési folyamatok. Ha minden jól megy akkor kitöltik az űrlapot, rendelnek vagy feliratkoznak, de egy biztos, hogy a kezdeti konverziós ráta a landing oldalon könnyebben emelhető.

Általában az oldal egy komolyabb és tagoltabb bemutatással kezdődik, melyet a cselekvésre ösztönző űrlap  követ. Minél nagyobb az elköteleződés mértéke, azaz a felhasználó számára kitűzött célunk, annál nagyobb a bemutatás terjedelme is, hogy mindenre részletesen kitérhessünk. A landing oldal egyik sajátossága, hogy innen nem lehet “továbbmenni”. Vagy teljesül a cél, vagy bezárja a felhasználó. Más oldalak esetében több a lehetőség a barangolásra a szövegek, média tartalmak felületes átfutására, míg itt szigorúan a cél végrehajtása a cél.

Ha például a főoldalunkat hasonlítjuk a landing oldalhoz, akkor a két pólust vizsgáljuk egyértelműen. A főoldal egy navigációs kezdőlépés manapság, ahol az utakat láthatja a felhasználó. Azon irányokat, amiket be tud járni az oldalon. A landing page esetében azonban csak egy irányba tud menni, ellenkező esetben nem marad más, mint az oldal bezárása.

Szólj hozzá!